Bemutatkozás

 

Cégünk 1997. augusztus 5-én alakult meg, 100%-ban magyar magánszemélyi tulajdonban.

A Somos Környezetvédelmi Kft. a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar Fizikai Kémia Tanszékének korábban létezett Radiokémiai Kutatócsoportja bázisán jött létre. A vállalkozás profilja ennek megfelelően alakult, a több évtizedes eredményes alap- és alkalmazott kutatási tevékenységünk hagyományaihoz igazodva. Alapvetően a technológia-intenzív, tudás-intenzív műszaki feladatok megoldására és piaci értékesítésére szakosodott.

A cég tevékenységi körében ezen belül is különösen a nukleáris biztonság (az atomerőmű biztonságos üzemvitele valamint a radioaktív hulladékok biztonságos és végleges elhelyezése) és a nukleáris környezetvédelem érdekeit szolgáló alkalmazott kutatási-fejlesztési feladatok dominálnak.

A feladatok sikeres teljesítése érdekében elengedhetetlen magas műszaki színvonalat az alkalmazottak hozzáértő és gondos munkája mellett azzal biztosítottuk, hogy vállalkozásaink kivitelezésében alvállalkozóként vagy egyéni megbízással tevékenyen részt vesznek a hazai felsőoktatási intézmények, továbbá kutatóintézetek valamint más intézmények tudományos fokozattal rendelkező, magasan kvalifikált, tapasztalt szakértői (az MTA Doktorai, a kémiai tudomány kandidátusai, PhD fokozattal rendelkezők), illetve egyetemi és PhD hallgatók.

Piaci helyzetünket tekintve elmondható, hogy az elmúlt években minősített beszállítójává váltunk a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek. Céljaink között szerepel, hogy egyre szélesebb ügyfélkörnek nyújthassuk kimagasló szolgáltatásainkat.

Cégjegyzék szerinti főtevékenységünk

 

Műszaki vizsgálat, elemzés (SZJ7430)

Aktualitások

 

Mi ellenőrizzük - ismét öt évig - a paksi szűrőberendezéseket!


"A Paksi Atomerőmű technológiai rendszereiben üzemelő szűrőberendezések ellenőrzési munkáinak végzése 2020-2024 években" tárgyú, hirdetmény közzétételével meghirdetett,
Uniós, nyílt közbeszerzési eljárás  nyertes ajánlattevője, ismét a SOMOS KÖRNYEZETVÉDELMI KFT lett.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően, a Kbt. 99. § (1) bekezdése alapján, öt éves vállalkozási keretszerződés került megkötésre a Paksi Atomerőmű Zrt. és Cégünk között.


  - A 2024 évi ellenőrzési munkák elkezdődtek.

 

   - A 2023 évi ellenőrzési munkák sikeresen lezárultak.

   - A 2022 évi ellenőrzési munkák sikeresen lezárultak.

   - A 2021 évi ellenőrzési munkák sikeresen lezárultak.

   - A 2020 évi ellenőrzési munkák sikeresen lezárultak.Mi ellenőrizzük - újabb öt évig - a paksi szűrőberendezéseket!

"A Paksi Atomerőmű technológiai rendszereiben üzemelő szűrőberendezések ellenőrzési munkáinak végzése 2015-2019 években" tárgyú, hirdetménnyel meghirdetett, nyílt közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője a SOMOS KÖRNYEZETVÉDELMI KFT.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően, a Kbt. 99. § (1) bekezdése alapján, öt éves vállalkozási keretszerződés került megkötésre a Paksi Atomerőmű Zrt. és Cégünk között.

   - A szerződésben válalt ellenőrzési munkákat (2015-2019) sikeresen végrehajtottuk!Mi ellenőrizzük a paksi szűrőberendezéseket!

"A Paksi Atomerőmű technológiai rendszereiben üzemelő szűrőberendezések ellenőrzési munkáinak végzése 2010-2014. években" tárgyú, a Kbt. V. fejezete szerinti, időszakos előzetes tájékoztatót tartalmazó hirdetménnyel meghirdetett tárgyalásos nyertes ajánlattevője a SOMOS KÖRNYEZETVÉDELMI KFT.

Az eredményes közbeszerzési eljárást követően, a Kbt. 99. § (1) bekezdése alapján, öt éves vállalkozási keretszerződés került megkötésre a Paksi Atomerőmű Zrt. és Cégünk között.

   - A szerződésben válalt ellenőrzési munkákat (2010-2014) sikeresen végrehajtottuk!

Minősítésünk

 

EN ISO

9001:2015 & 14001:2015

 QEM HU 3 34 266 11

 

 

 MSZ EN ISO/IEC

 17025:2018

  NAH-1-1599/2022

 

 

 ABOS 3

 KM 83/2022

Felnőttképzés